Учебен процес

Учебният процес в училището се осъществява при едносменна организация в часовете между 8.00 и 16.30 часа.

Учебните предмети от задължителната  и избираемата подготовка са съчетани с дейности за самоподготовка, занимания по интереси и организиран отдих и спорт.

Стараем се учителите да преподават тези учебни предмети които харесват, за да предадат своето удоволствие от работата и на децата.

Часовете за самоподготовка следват часа по език, математика или наука и се провеждат от същия учител, тъй като той знае най-добре какво децата са усвоили и къде имат нужда от упражнение.

Стремим се да използваме НАЙ–ЕСТЕСТВЕНИЯ метод за учене – ИГРАТА, както и наблюдението, изследването, пробата и грешката.

Писането на домашни през седмицата е ЗАБРАНЕНО. През почивните дни се стараем да даваме творчески домашни, в които да са включени членовете на семейството и които да носят не само познание, но и забавление.

Ако искате детето Ви да се обучава в 98 НУ забравете за диктовките, оставете диктуването на професионалистите или както се казва "НЕ ПРАВЕТЕ ТОВА В КЪЩИ".

Раниците с учебници и тетрадки през седмицата стоят в училище. В петък децата занасят у дома тези от тях които са им необходими за самоподготовка, а в понеделник ги връщат обратно.

Нямаме училищен звънец, нито какъвто и да било друг звуков дразнител. Те са заменени с класни часовници, които служат за създаване на навици у децата да разпределят времето си.

След всеки час следва "тихо междучасие" в което децата почиват или довършват работата си заедно със своя учител. Трите "шумни" междучасия са общи за всички и обикновено са свързани с храненията на учениците и смяната на пространствата.

Часовете по наука се редуват с часове за изкуство или спорт, така че да се осигури на децата психологически конфорт и отмора.

98 Начално училище осигурява най-плавния преход от детската градина в прогимназиален етап на обучение, защото създава обсановка подобна на обстановката в детската градина и близък и задушевен контакт между деца и учители, както и преподаване на различните учебни предмети от различни специалисти, както в прогимназията. В нашето училище ВАШЕТО дете ще има много и различни учители, за да получи най-доброто от всеки един от тях.

Учебния процес при нас е немислим без училищните празници, чиято цел е да създадат радост у децата, както и да съдеистват за създаване на училищна обшност и училищен морал.   В общоучилищните спектакли, както и в спектаклите на класовете участват всички деца, а често и родителите.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Продължавайки да използвате нашия сайт, вие приемате нашата политика за бисквитките. Политика за поверителност
Приемам